Een op de vijf vluchten Air France geannuleerd
Foto: EPA

Air France verwacht ook maandag circa een vijfde van zijn vluchten te moeten annuleren vanwege acties door piloten. De Franse luchtvaartmaatschappij schat dat 85 procent van de langeafstandsvluchten, 85 procent van de binnenlandse en ruim 70 procent van de vluchten binnen en vlak buiten Europa zullen kunnen plaatsvinden.

De pilotenvakbonden bij Air France riepen op tot een staking van 11 tot en met 14 juni. De piloten zijn boos over nieuwe kostenbesparingen die het bedrijf wil doorvoeren en een krimp van het vluchtaanbod. Ruim een op de vier piloten staakt.

Air France verwacht zondag circa 77 procent van zijn vluchten te kunnen uitvoeren. Dat percentage is ongeveer gelijk aan dat van zaterdag.

De luchtvaartmaatschappij benadrukte zondag dat de vluchten uitgevoerd door Transavia, KLM, HOP! en Delta geen hinder ondervinden van de acties.

Air France probeert de gevolgen van de acties voor reizigers zoveel mogelijk te beperken. Sinds bekend werd dat de staking definitief zou doorgaan, heeft de luchtvaartonderneming ruim 500.000 sms-berichten gestuurd naar reizigers om ze te informeren. Daarnaast zijn 7.000 extra medewerkers opgetrommeld om klanten te bedienen.

De Franse krant Le Figaro liet eerder uit de mond van de directie optekenen dat de staking Air France 7 miljoen euro per dag kost.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in