Boeing blijft kandidaat om vervanger F-16 te leveren
De Super Hornet van Boeing Foto: REUTERS

De Amerikaanse groep Boeing trekt haar F/A-18 E/F Super Hornet niet terug uit de strijd om de vervanging van de Belgische F-16’s. Dat meldt een woordvoerster van de groep zondag. Ze bevestigt wel dat Boeing niet zal deelnemen aan de vliegmeeting in Florennes eind juni.

“We trekken ons niet terug uit de competitie voor de keuze van een nieuw jachtvliegtuig in België”, zegt Marcia B. Costley van Boeing. “We hebben nog altijd de intentie om de Super Hornet aan te bieden. We blijven ook in gesprek met de Belgische regering, klanten, industriële partners en andere belanghebbenden.”

Dat Boeing niet deelneemt aan de Belgian Air Force Days in Florenne (op 25 en 26 juni) en een dan geplande receptie met de Belgische industrie geschrapt heeft, heeft volgens Costley te maken met “een herschikking van de investeringen in onze airshows en handelsmeetings”.

De regering bereidt de aankoop voor van 34 nieuwe jachtvliegtuigen om de verouderde F-16’s te vervangen. Voor de aankoop is een budget van 3,5 miljard euro voorzien. De Franstalige zakenkrant L’Echo schreef zaterdag dat Boeing niet zou deelnemen aan de meeting in Florennes.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in