De politie zegt dat ze nog niet weet waarom een schutter Christina Grimmie, een zangeres die in de VS met The Voice heeft meegedaan, heeft doodgeschoten. Mogelijk was hij een gestoorde fan.

De 27-jarige man die de 22-jarige Christina Grimmie doodschoot had geen banden met haar, maar hij had plannen om haar te doden, zegt de politie. Hij schoot op haar toen ze handtekeningen aan het uitdelen was na een concert.

De broer van de zangeres kon de man, die twee vuurwapens en een mes had, nog tackelen. 'Tijdens het gevecht schoot de verdachte zichzelf dood', zegt een woordvoerster van de politie. 'De verdachte werd ter plaatse doodverklaard.' Ze noemt Grimmies broer een held omdat hij de dader heeft overmeesterd voor hij iemand anders kwaad kon doen.

Waarom de man de zangeres neerschoot, is niet duidelijk. Mogelijk was hij een gestoorde fan. De speurders vermoeden dat hij speciaal naar Orlando is gegaan om de zangeres te doden. Het gaat om Kevin James Loibl.

In 2014 eindigde Grimmie op de derde plaats van The Voice, een talentenjacht op televisie. Als tiener raakte ze bekend door haar covers van hits op YouTube.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in