Uniqlo krijgt nieuwe artistiek directeur: Christophe Lemaire
Foto: AFP

Het moederbedrijf Fast Retailer kwam met groot nieuws naar buiten. De Franse ontwerper Christophe Lemaire wordt creatief directeur van de Japanse modeketen Uniqlo en zal het ‘Research & Design Center’ in Parijs gaan leiden.

Lemaire zal ook blijven ontwerpen voor Uniqlo: de eerste collectie van Uniqlo U, de nieuwe lijn van zijn hand, zal in juli getoond worden in Parijs en vanaf de herfst verkrijgbaar zijn. Zijn vorige gastcollecties maakte hij in samenwerking met Sarah-Linh Tran, medeontwerpster van zijn eigen label. Tran tekende geen contract met Uniqlo, maar volgens een woordvoerder van de keten is het niet uitgesloten dat ze opnieuw meewerkt aan de collecties.

‘We zoeken naar mensen die het leven beter willen maken met kleding’, zei directeur marketing Justin Kerr in oktober over de samenwerking met Lemaire. Ook voor de ontwerper zelf is het dagelijks leven het uitgangspunt: ‘We starten van heel concrete dingen: wat we elke dag nodig hebben om te dragen, wat willen we in onze kleerkast, hoe kunnen we het comfort verbeteren, ...’

Christope Lemaire was negen jaar artistiek directeur van het Franse modehuis Hermès, in de zomer van 2015 verliet hij die positie om zich te concentreren op zijn eigen label.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig