Oprichter Google investeert in vliegende auto’s
Archiefbeeld: De vliegende auto’s zijn volgens insiders te vergelijken met een gigantische drone Foto: AP

Larry Page, een van de oprichters van Google, investeert in twee start-ups die werken aan een soort van vliegende auto. Dat vernam het persagentschap Bloomberg.

Terwijl Google al enkele jaren werkt aan zelfrijdende en elektrische wagens, investeert Larry Page, co-oprichter van Google, geld in de ontwikkeling van een vliegende auto. Dat meldt Bloomberg op basis van gesprekken met een tiental personen die op de hoogte zijn van de plannen.

Page pompte sinds 2010 meer dan 100 miljoen dollar in de start-up Zee.Aero. Dat bedrijf diende een patent in voor een elektrisch aangedreven vliegtuig dat verticaal kan opstijgen en landen. De oprichter is een wetenschappers die aan Stanford studeerde en met Nasa verbonden was.

Geheim

Sinds vorig jaar investeert Page ook in een concurrerende start-up: Kitty Hawk - genoemd naar de plaatsnaam waar de gebroeders Wright, vliegtuigpioniers, voor het eerst van de grond gingen. Het bedrijf werkt aan een model dat lijkt op een ‘gigantische quadcopter drone’.

In het bericht van Bloomberg wordt duidelijk dat Page heel erg graag anoniem wilde blijven. hij woonden een tijdje boven het hoofdkantoor van Zee.Aero en werd nooit met zijn naam aangesproken. Medewerkers noemden hem steevast Gus, de ‘Guy Upstairs’.