Gibraltar komt in kwalificatiegroep van Rode Duivels voor WK
Foto: REUTERS

Gibraltar wordt opgenomen in de kwalificatiegroep van de Rode Duivels voor het WK 2018. Dat bevestigt de wereldvoetbalbond FIFA. België zit in Groep H en speelt daarin ook tegen Bosnië-Herzegovina, Estland, Griekenland en Cyprus.

Gibraltar is een Brits overzees gebied, gelegen aan Zuid-Spanje bij de ingang van de Middellandse Zee en grenzend aan Andalusië. Het is een voetbaldwerg, logisch ook met amper 30.000 inwoners op 6,8 km²...

Gibraltar werd als voetballand toegelaten tot de UEFA in mei 2013 en mocht al meedoen aan de kwalificatiewedstrijden voor het EK in Frankrijk. In Groep D eindigde het na tien wedstrijden puntenloos laatste met een negatief doelsaldo van -54. Het wist zelf twee keer te scoren. Groep D was de groep van Duitsland, Polen, Ierland, Schotland en Georgië.     

Sinds 13 mei dit jaar werd Gibraltar ook door de FIFA erkend als voetballand en werd daarom opgenomen in Groep H voor het WK van 2018.  Gibraltar werd erkend als 211e lid van de FIFA, samen met Kosovo (het 210e lid). Kosovo is in groep I ingedeeld met Kroatië, Ijsland, Oekraïne, Turkije en Finland.

De kwalificatieduels beginnen in september 2016. Wanneer de Duivels hun voetballende collega's uit Gibraltar zullen ontmoeten, is nog niet bekend.