Muller Van Severen ontwerpt voor Solo House

Designduo Muller Van Severen ontwierp meubels en verlichting voor één van de Solo Houses, een geheel van twaalf architecturale vakantiewoningen ten zuiden van Barcelona. Daarvoor maakten ze voor het eerst gebruik van metalen gaas.

De Solo Houses zijn een reeks architecturale vakantiehuizen op een domein in Spanje, twee uur ten zuiden van Barcelona. Een daarvan werd ontworpen door Office Kersten Geers David Van Severen: een woning in een brede cirkel met een zwemvijver als binnenplein.

Op vraag van de eigenaar van het project ontwierp Muller Van Severen onder meer transparante sculpturen voor de woning, die in de herfst van 2016 klaar zal zijn.

‘We hebben enkele ligobjecten bedacht voor bij de zwemvijver. Alsof een matras of een vel papier opgekruld ligt te wachten om erin te gaan liggen’, aldus het designduo. ‘We wilden iets bedenken wat de openheid van de plek benadrukt.’

De meubels werden daarom uitgevoerd in een metalen gaas, ‘zodat je erdoorheen kunt kijken en de architectuur nog zou voelen door de objecten heen’. ‘Door hun transparantie zijn deze objecten tegelijk aanwezig en afwezig. Ze dringen zich niet op terwijl ze toch heel sculpturaal zijn.’

De sculpturen en installaties kunt u tot 25 juni ontdekken bij Valerie Traan in Antwerpen, waar ook het evolutieproces van de meubels uit de doeken wordt gedaan.