Op reis zonder te weten waarheen
Foto: srprs.me

Het Nederlandse online reisbureau srprs.me, dat u op vakantie stuurt zonder op voorhand de bestemming te kennen, breidt uit naar België. Voortaan kunnen reizigers ook vanop Belgische luchthavens op vakantie vertrekken zonder te weten waarheen.

Srprs.me (dat u wanneer u de klinkers erbij denkt, kunt lezen als verras me) werd in 2014 opgericht door de Nederlanders Marcel Hagedoorn, Raymond Klompsma en Stefan Wobben met het doel de spontaniteit terug te brengen in het reizen.

Via het online reisbureau kunt u een citytrip, zonvakantie, roadtrip of andere reis naar keuze boeken, maar de bestemming zelf geeft u volledig uit handen. Reizigers ontdekken pas op het vliegveld (of bij vertrek) waar de reis heen gaat. Nu de website ook in België wordt gelanceerd, kunnen reizigers vanop de Belgische luchthavens vertrekken.

Hoe werkt het?

Tijdens het boeken kunt u wel enkele voorkeuren aangeven, bijvoorbeeld een lijst met recent bezochte bestemmingen, en uw budget bepalen, waarna een team van consultants aan het werk wordt gezet om een geschikte reis te vinden.

Zij overleggen met de klant als er inentingen nodig zijn of een visum moet worden geregeld. Een week voor vertrek wordt u op de hoogte gebracht van de voorspelde weersomstandigheden op de bestemming, en enkele dagen voor vertrek zit een kraskaart in de post met daarop de tijd waarop u op het vliegveld wordt verwacht. Pas daar aangekomen krijgt u met een code die u moet invoeren op uw smartphone alle info van de vlucht en accommodatie te zien, en kunt u meteen inchecken.

En het reisbureau heeft succes, want de eerste vijf maanden van 2016 werden al 4.000 boekingen geregistreerd. Vorig jaar klokte srprs.me af op 5.400 boekingen, en 12.000 reizigers. Prijzen voor een citytrip van drie dagen binnen Europa starten bij 250 euro.