Legendarisch luxehotel heropend in lichtstad
Foto: Ritz Parijs

In de Franse hoofdstad Parijs heropende maandag het mythische hotel Ritz de deuren na vier jaar renoveren.

Het Parijse luxehotel Ritz, het favoriete hotel van bekende kunstenaars, staatshoofden en industriëlen, is gisteren na een renovatie die bijna vier jaar duurde, heropend. De renovatie, die 140 miljoen euro kostte, was een grote uitdaging voor de eigenaar: vernieuwen zonder te veranderen.

Het chique hotel aan de Place Vendôme is gekend als woonplaats van ontwerpster Coco Chanel - ze woonde er van 1937 tot 1971 - en de plaats waar de Britse prinses Diana in 1997 haar laatste uren doorbracht vooraleer ze verongelukte. De Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway schreef ooit het volgende over het hotel: ‘Als ik over het hiernamaals droom, dan gebeurt alles altijd in het Ritz in Parijs.’

Nieuwe tunnel

Tijdens de renovatie werd het aantal hotelkamers teruggebracht van 159 tot 142, werd elke kamer uitgerust met de nieuwste technologie en werd een heuse tunnel gebouwd om gasten - desgewenst - naar een discrete uitgang te leiden. Een nacht doorbrengen in het luxueuze hotel kost u 1.100 tot 18.000 euro.

Om de heropening extra glans te geven, liet de eigenaar een filmpje maken door Zoe Cassavetes. In ‘Behind the door’ zien we een amoureus koppel dat een magische reis maakt doorheen de lichtstad.

 

Een foto die door ritzparis is geplaatst op