Will Smith en Lennox Lewis dragen doodskist Muhammad Ali
De Amerikaanse zanger en acteur Will Smith en de Britse ex-bokser Lennox Lewis zullen vrijdag met zes anderen de doodskist dragen bij de begrafenis van bokslegende Muhammad Ali. Dat maakte een woordvoerder van de familie maandag bekend.

Will Smith speelde in 2001 de rol van Muhammad Ali in de door Michael Mann geregisseerde film 'Ali' en hield sindsdien nauw contact met de vrijdag op 74-jarige leeftijd overleden bokser. Lennox Lewis veroverde in de jaren 1990 en 2000 meermaals de wereldtitel bij de zwaargewichten en wordt als één van de beste boksers van de jongste 25 jaar beschouwd. De twee vedettes zullen de kist dragen samen met zes vrienden en familieleden van de overledene. 

De begrafenis vindt vrijdag in Ali's geboortestad Louisville plaats. Daar zal een processie de kist met het stoffelijk overschot langs de geboortestraat van Ali, de buurt waar hij opgroeide en de plaats waar hij als olympisch kampioen in 1960 werd gehuldigd, voeren. Op de begrafenisplechtigheid zal er onder andere gesproken worden door de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, de Amerikaanse oud-president Bill Clinton en de Amerikaanse acteur Billy Crystal. Er worden vertegenwoordigers van alle grote wereldreligies verwacht. Met de plechtigheid wil men een boodschap van vrede en verdraagzaamheid uitdragen. 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in