Bondscoach Marc Wilmots zag België in de met 3-2 gewonnen oefeninterland tegen Noorwegen vooral in de openingsfase goed voetballen. De vervanging van Witsel door Fellaini was volgens de bondscoach cruciaal. “Daardoor kreeg De Bruyne meer ruimte op de rechterflank.”

“Het goede nieuws heeft niets met deze match te maken” stak bondscoach Marc Wilmots na de wedstrijd verrassend van wal. “Dinsdag recupereren we Thomas Vermaelen en Thomas Meunier. We moeten nog bekijken of ze volledig hersteld zijn, maar dat is wat ik te horen kreeg.”

“Als dat het geval is heb ik de keuze uit acht verdedigers voor de wedstrijd tegen Italië. Dat is bijzonder goed nieuws.” “Ik heb echter al een ploeg in mijn gedachten voor onze openingswedstrijd op 13 juni”, zei de bondscoach.

“Supporters hebben zich vermaakt”

“Het goede nieuws is dat we 3-2 gewonnen hebben en dat de supporters zich hebben vermaakt. De spelers die zijn ingevallen en de tactische wijzigingen hebben opnieuw het verschil gemaakt. Dat zegt veel over de mentaliteit van de spelersgroep”, klopt Wilmots zich op de borst.

“Indrukwekkend begin”

Wilmots vond de eerste 25 minuten van de Duivels schitterend. “Noorwegen creërde bijna geen kansen en we scoren ook nog eens heel snel. We zaten erg goed in de wedstrijd, tot er een domme fout gemaakt werd”, zei Wilmots, die verwijst naar het balverlies van Radja Nainggolan, waardoor Joshua King in de 21e minuut de gelijkmaker kon scoren. “Radja was nog geen 100 procent. Net daarom wilde ik hem absoluut 90 minuten laten spelen” legde Wilmots uit.

Belang van wissels

Het kantelpunt in de wedstrijd was volgens hem de vervanging van Witsel door Fellaini. “Radja (Nainggolan) nam de rol van Witsel over, terwijl Eden (Hazard) zich in het centrum installeerde om Kevin (De Bruyne) ruimte te geven op de rechterflank. Dat was de sleutel tot succes en daarom hamer ik steeds op het belang van de vervangers.”

“Jordan Lukaku enthousiast, maar tactisch zwak”

“Voor Jordan Lukaku heb ik niets dan lof” benadrukte de bondscoach. “Zeker zijn enthousiasme is fantastisch. Op twee fouten na speelde hij formidabel.” De bondscoach gaf wel een steekje richting KV Oostende. “Ik stel me wel vragen over de tactische training bij zijn club. Maar dat is niet mijn taak.”