Op 9 november nog eens ouderwetse Nederland - België
Foto: Belga

Vlak na afloop van de oefeninterland België - Noorwegen maakte de Belgische Voetbalbond bekend dat de Rode Duivels op 9 november in Amsterdam een oefenmatch tegen Nederland spelen. De wedstrijd vindt plaats in de Amsterdam ArenA.

Het laatste duel tussen België en Nederland dateert van 15 augustus 2012. Onze Duivels wonnen toen met 4-2 in het Koning Boudewijnstadion. Nederland kon zich niet kwalificeren voor Euro 2016, maar won afgelopen week wel van EK-gangers Oostenrijk en Polen.

De oefenpot kadert in de voorbereiding op de vierde speeldag van de WK-kwalificatieronde. De Rode Duivels nemen het op 13 november, vier dagen na de oefeninterland tegen Nederland, op tegen Estland in het Koning Boudewijnstadion. De andere tegenstanders van België in groep H zijn Bosnië-Herzegovina, Griekenland en Cyprus. De negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks, de beste acht nummers twee werken onderlinge barrages af in de strijd om de laatste vier WK-tickets. Het duel op 9 november wordt de 126e editie van de "Derby der Lage Landen".  In de onderlinge confrontaties leidt Nederland met 55 overwinningen, de Rode Duivels hadden 44 keer de bovenhand. De derby eindigde 26 maal op een gelijkspel. België verloor al sinds 6 september 1997 (3-1) niet meer van de Nederlanders.

De datum van de start van de ticketverkoop voor deze oefenwedstrijd wordt later bekendgemaakt.

De KBVB benadrukt dat enkel leden van de officiële fanclub van de Rode Duivels, Fanclub 1895, wedstrijden van onze Rode Duivels in het buitenland kunnen bijwonen. Dat geldt bijgevolg ook voor deze wedstrijd.