Vier Albanezen pleegden meer dan honderd inbraken
Foto: Photo News

De politie heeft zaterdagochtend vier Albanese mannen opgepakt die verantwoordelijk zouden zijn voor meer dan 100 nachtelijke inbraken. Ze braken ’s nachts in huizen overal in het land in, maar vooral in West-Vlaanderen.

De vier Albanezen, mannen van 23, 24, 32 en 44 jaar oud, maken deel uit van een zeer actieve inbrekersbende. Die bende wordt verantwoordelijk geacht voor meer dan honderd nachtelijke inbraken. Daarbij maakten de inbrekers vooral juwelen, geld en handtassen buit, zegt het parket van West-Vlaanderen afdeling Veurne.

De inbrekers sloegen overal in ons land toe, maar vooral in West-Vlaanderen, onder andere Diksmuide, Pittem, Oostkamp, Ardooie Houthulst, Meulebeke... Midden maart zouden de inbrekers bijvoorbeeld op één nacht zes keer toegeslagen hebben in Houthulst. Bij die feiten werd een verdachte opgepakt nadat hij tijdens zijn vlucht ongelukkig ten val kwam en zijn been brak.

Daarop begon de politiezone Het Houtsche (Oostkamp, Beernem, Zedelgem) en de politiezone Polder een onderzoek. Weken intensief speurwerk leidde dankzij de huurwagens en de telefonie van de verdachten tot een doorbraak. Twee twintigers, een dertiger en een veertiger werden zaterdagochtend in het Brusselse opgepakt. De verdachten zijn ondertussen ook aangehouden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig