Roemenië arriveert als eerste in Frankrijk voor EK

De Roemeense selectie, die op 10 juni de openingswedstrijd tegen gastland Frankrijk speelt op het EK, heeft voet aan grond gezet in Frankrijk.

De Roemenen, die hun uitvalsbasis in Orry-la-Ville hebben, landden iets voorbij de middag op luchthaven Charles de Gaulle in Parijs. Dat deelden ze mee met een foto op hun officiële Twitterpagina.

Ook andere selecties zouden zondag moeten arriveren.

Het eerste land dat na Roemenië in Frankrijk zou moeten aankomen, is Noord-Ierland. Zij hebben hun uitvalsbasis tijdens het EK in Lyon. Daarna is het de beurt aan Rusland en Wales om de Franse grond te betreden, zij verblijven respectievelijk in Roisy en in Dinard, in Bretagne.

De aankomsten van de overige nationale selecties verspreiden zich vervolgens tot uiterlijk donderdag, de dag dat de Portugese selectie voet aan grond zet in Frankrijk. Zij spelen woensdag in Lissabon eerst nog een oefenwedstrijd tegen Estland.

Onder de favorieten voor de eindoverwinning op het EK komt wereldkampioen Duitsland dinsdag aan in Chambéry, dicht in de buurt van Lyon. Titelverdediger Spanje verschijnt woensdag in La Rochelle, een Franse havenstad aan de Atlantische Oceaan. De Engelse selectie landt woensdag in Bourges, voor ze naar haar uitvalsbasis Chantilly ten noorden van Parijs vertrekt.

De Belgen vertrekken dinsdag naar hun uitvalsbasis in Bordeaux.

Aangeboden door onze partners

Niet te missen