Bestuurster bij dodelijk ongeval Woumen had te veel gedronken

Bij het dodelijk ongeval in Woumen, bij Diksmuide, had de bestuurster van een van de betrokken wagens te veel alcohol gedronken. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Veurne. Ex-voetballer Dirk De Vriese raakte zwaargewond bij het ongeval, zijn 27-jarige passagier overleefde de klap niet.

Het ongeval gebeurde zaterdagochtend rond 2.45 uur langs de Iepersteenweg in Woumen, een deelgemeente van Diksmuide. De Porsche van ex-profvoetballer Dirk De Vriese (57) kwam er in botsing met een Volvo. Die crash kostte het leven aan de passagier van de Porsche, een 27-jarige vrouw uit Brugge. De bestuurster van de Volvo had omgerekend 1,72 promille alcohol in haar bloed. De 28-jarige vrouw uit Lo-Reninge liep een gebroken hand op en heeft het ziekenhuis mogen verlaten.

Oorzaak onbekend

De precieze oorzaak van het ongeval blijft voorlopig onbekend. De verkeersdeskundige van het parket is opnieuw ter plaatse geweest en zal ook de betrokken voertuigen nog verder onderzoeken. Opvallend genoeg bevindt de schade zich bij beide wagens aan de rechterzijde. Het is dus onduidelijk welke wagen in welke omstandigheden van zijn rijvak is afgeweken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig