EK-tegenstander Zweden ziet doelman uitvallen
Foto: Photo News

Alarm bij Zweden. In de wedstrijd tegen Wales (3-0 winst) zag het doelman Andreas Isaksson geblesseerd uitvallen. Aangezien de tweede en de derde doelman samen amper vier caps achter hun naam hebben staan, zou dit een flinke aderlating zijn voor de Zweden, tegenstander van België in de groepsfase op het EK. “Maar ik maak me geen zorgen over mijn deelname aan het EK”, aldus Isaksson na de wedstrijd.

Zweden had nog maar net de 1-0 gevierd toen Andreas Isaksson naar zijn rug tastte. De 129-voudig international deed teken naar keeperstrainer Lasse Eriksson dat hij niet verder kon. “Er schoot iets in mijn rug en ik voelde het ook in mijn been”, zegt Isaksson na de match. “Ik denk dat er een zenuw gekneld zat. Ik denk niet dat mijn EK in gevaar is, want nu voelt het al een stuk beter.”

EK-tegenstander Zweden ziet doelman uitvallen
Foto: AFP

Robin Olsen van FC Kopenhagen kwam Isaksson bij de rust vervangen. In de tweede helft ontstond er ook nog wat paniek rond de twede doelman, want na een duel met Gareth Bale bleef die een tijdje op de grond liggen. Uiteindelijk maakte Olsen de wedstrijd vol.

Andreas Isaksson is een belangrijke schakel in het Zweedse elftal. Hij staat al veertien jaar onder de lat. Het Europees kampioenschap in Frankrijk wordt - als hij fit geraakt - zijn laatste opdracht voor de nationale ploeg. Toch denkt hij niet dat deze blessure zijn EK hypothekeert. Zweden speelt op 13 juni zijn eerste wedstrijd tegen Ierland.

Verder alleen maar goed nieuws voor de Zweden. Met een 3-0 overwinning zette het eindelijk een referentiematch neer in de voorbereiding. Doelpunten kwamen van Forsberg, Lustig en Guidetti.

EK-tegenstander Zweden ziet doelman uitvallen
Foto: REUTERS