Max Verstappen veroorzaakt 'Verstappenfile' in Nederland
Max Verstappen draait 'donuts' tijdens zijn F1-demo in Zandvoort Foto: Red Bull Racing
Max Verstappen is bijzonder populair in zijn thuisland en dat merkten ze ook vandaag en gisteren in Zandvoort, waar de 'Familie Racedagen' plaatsvonden.

Een 'Verstappenfile' daarover sprak in Nederland de Verkeers Informatiedienst (VID) toen er vanochtend ruim tien kilometer file was richting het circuit Park Zandvoort voor de tweede dag van de 'Familie Racedagen'.

Max Verstappen zorgde gisteren al voor een gesmaakt optreden tijdens de Familie Racedagen door enkele mooie F1-demo's te geven. Vandaag deed hij er nog een schepje bovenop en dat tot groot plezier van de talrijk aanwezige fans. Verstappen is na zijn overwinning tijdens de GP van Spanje wel wat aandacht gewoon, maar dit had hij toch niet verwacht.

"Nee, maar het is alleen maar mooi om te zien dat er zoveel fans naar dit evenement komen," zei hij tegenover 'Verstappen.nl'. "Het is ook supermooi om te zien dat jong en oud hierop afkomen: het is mooi om te zien dat jonge kinderen ook al zo fanatiek zijn."

De kartsport is opnieuw bijzonder populair bij onze noorderburen. Door het succes van Verstappen in de Formule 1 willen heel wat kinderen immers karten in Nederland.

"Het is het doel geweest om de kartsport en de autosport in Nederland te helpen, en als ik de opkomst van vandaag zie, denk ik dat we op de goede weg zijn."

Na de show van vandaag zal de focus bij Verstappen echter snel opnieuw naar het echte F1-werk en de GP van Canada verschuiven.

"Vandaag gaat het erom dat we een mooie show weggeven voor het publiek, na vandaag gaan we weer verder met de voorbereidingen voor Canada," besluit Verstappen.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: