Indrukwekkende Gajser pakt zege in eerste reeks GP van Frankrijk , Van Horebeek is vijfde
Foto: BELGA

Tim Gajser (Honda) heeft zondag de eerste reeks van de Grote Prijs motorcross van Frankrijk gewonnen, de tiende manche in het wereldkampioenschap MXGP. De Sloveense WK-leider troefde op het circuit van Saint Jean d’Angely de Fransman Romain Febvre (Yamaha) en de Italiaan Antonio Cairoli (KTM) af.

Jérémy Van Horebeek (Yamaha) was de beste Belg op de vijfde plaats, Clément Desalle (Kawasaki) werd achtste. Damon Graulus (Honda) reed in zijn eerste MXGP-race naar de veertiende stek, goed voor zeven WK-punten. Kevin Strijbos, achtste in de WK-stand, moest forfait geven met een polsblessure.

Febvre, die met een lichte schouderblessure aan de start stond, reed lang aan de leiding maar moest de WK-leider op enkele ronden van het einde alsnog voorlaten. De Fransman drong nog aan, maar Gajser hield zijn voornaamste concurrent voor de wereldtitel af en vergrootte zijn voorsprong op Febvre.

In de MX2 reed WK-leider Jeffrey Herlings (KTM) naar zijn 18e overwinning op 19 reeksen dit seizoen. De 21-jarige Nederlander hield de Fransman Benoit Paturel (Yamaha) en de Zwitser Jeremy Seewer (Suzuki) achter zich. Nathan Renkens (KTM) was de beste Belg op de 25e stek, Bryan Boulard (Kawasaki) werd 27e.

Later vandaag wordt de tweede reeks afgewerkt.