De ‘werkbare oplossing’ die in het regeerakkoord beloofd wordt voor de Arco-spaarders, moet de komende maanden een feit zijn. Dat heeft vicepremier en minister van Werk Kris Peeters (CD&V) beloofd in De Zevende Dag op Eén. Peeters riep zijn coalitiegenoten ook op om zich publiekelijk van uitspraken over die oplossing te onthouden.

Peeters wijst erop dat bij het onderhandelen van het regeerakkoord duidelijke afspraken zijn gemaakt om tot een oplossing te komen voor de Arco-gedupeerden. ‘We zullen een werkbare oplossing uitwerken. Dat is een heel belangrijk zinnetje in het regeerakkoord.’

‘De vereffening is al ver gevorderd’, aldus Peeters. ‘Nog dit jaar moeten we tot die werkbare oplossing komen.’

De vicepremier kwam ook nog terug op de uitlatingen van zijn collega Alexander De Croo (Open VLD). ‘We moeten vermijden dat de belastingbetaler moet opdraaien voor de Arco-gedupeerden’, riep die op in De Tijd, tot ongenoegen van CD&V .

‘Er is al veel gezegd over dit delicaat dossier’, reageert Peeters. ‘Het is niet verstandig om er publiekelijk uitspraken te doen.’

Over de inbreng van de regering in een eventuele vergoeding voor Arco-coöperanten, wil de minister enkel kwijt dat die ‘gerechtvaardigd en verdedigbaar’ moet zijn.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig