Dochter Ali: 'Zijn hart bleef nog 30 minuten kloppen, dat toont dat hij een vechter was'
Foto: rr
Hana Ali, de dochter van bokslegende Mohammed Ali, heeft het relaas gedaan van de laatste uren van haar vader. Die overleed vrijdagavond na een septische shock, waarna zijn organen stilvielen.

Mohammed Ali overleed vrijdagavond om 21u10 in een ziekenhuis in Scottsdale, Arizona. 'Een septische shock door ongespecifieerde natuurlijke oorzaken' lag aan de basis van het overlijden. Dat vertelde de familiewoordvoerder Bob Gunnell. 

Ali werd op zijn sterfbed omringd door zijn negen kinderen. Een daarvan, dochter Hana, deed op Instagram haar verhaal. 'We probeerden sterk te zijn en fluisteren in zijn oor: 'Je kan nu gaan. We houden van jou. Dankjewel. Je kan nu terug naar god gaan. Iedereen stond rond hem en gaf hem knuffels en zoenen. We hielden zijn handen vast en reciteerden islamitische gebeden. Al zijn organen vielen uit, maar zijn hart wou niet stoppen met slaan. 30 minuten lang... bleef zijn hart kloppen. Niemand had ooit zoiets meegemaakt. Een waar testament van zijn kracht, zijn vechtlust en zijn wilskracht! Dankjewel voor al jullie liefde en steun', schreef Hana Ali op Instagram. 

 De bokser wordt vrijdag begraven in Louisville, Kentucky, waar hij geboren werd. De begrafenis zal open zijn voor het publiek en plaatsvinden in het bijzijn van de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton en de Amerikaanse journalist en presentator Bryant Gumbel. De Amerikaanse acteur Billy Crystal zal de grafrede houden. De familie neemt donderdag al afscheid in intiemere kring op een privéceremonie.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig