CD&V: ‘Open VLD moet zich aan Arco-afspraken houden’
Servais Verherstraeten. Foto: Photo News

De wapenstilstand in het kibbelkabinet van premier Michel lijkt van korte duur. CD&V reageert in Het Nieuwsblad ‘not amused’ op de uitspraken van Open VLD-vicepremier Alexander De Croo over de schadeloosstelling van de Arco-spaarders. Volgens De Croo ‘moet de regering vermijden dat de belastingbetaler opdraait voor de Arco-gedupeerden’. Ook N-VA liet eerder al uitschijnen dat de Belgische staat niet moet bijdragen aan een vergoeding voor de Arco-spaarders.

‘We moeten vermijden dat de belastingbetaler moet opdraaien voor de Arco-gedupeerden’, zegt Open VLD-vicepremier Alexander De Croo klaar en duidelijk in de zakenkrant De Tijd. ‘Het is niet de belastingbetaler die de mensen misleid heeft.’

Ook N-VA-Kamerlid Peter Dedecker liet eerder al uitschijnen dat de Belgische staat niet moet bijdragen aan een vergoeding voor de Arco-spaarders, ‘want de enige vergoeding die het Europees Hof niet zal betwisten is die van de verantwoordelijken, met name het ACW en aanverwante instellingen.’

Open VLD en N-VA zetten daarmee hun coalitiepartner CD&V samen voor het blok. De partij stelde zich binnen de regering altijd op als de verdediger van de belangen van de Arco-spaarders, maar een oplossing lijkt nu ver weg.

Afspraken

Een stevige streep door de rekening van CD&V-voorzitter Wouter Beke. De partij reageert dan ook not amused. ‘Ik ga er van uit dat ook Open VLD zich aan de gemaakte afspraken zal houden’, zo verwijst CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten klaar en duidelijk naar de afspraken bij de start van de regering-Michel. De premier zelf was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig