Deze elf Duivels starten tegen Noorwegen
Foto: Photo News

De Rode Duivels spelen vanavond om 18u in Brussel hun laatste oefeninterland in de voorbereiding op het EK in Frankijk. De tegenstander is Noorwegen. Wilmots gaf zijn basiself om 17u vrij. Daarbij geen verrassingen.

Thibaut Courtois is zoals steeds de onbetwiste nummer één in doel. Voor hem speelt zoals aangekondigd een viermansverdediging waarin het Tottenham-duo Alderweireld-Vertonghen centraal mag spelen. Jason Denayer verschuift daardoor naar de rechtsback, Jordan Lukaku mag zich als linkerflankverdediger bewijzen.

In vergelijking met de oefenmatch tegen Finland komt Radja Nainggolan het middenveld versterken. De ninja was de voorbije twee wedstrijden geblesseerd en is bijzonder gretig om zich te bewijzen voor Wilmots. Nainggolan wil na het gemiste WK koste wat het kost in de basis staan tegen zijn Italië. Hij neemt de plaats van de geblesseerde Fellaini (Finland) en Dembélé (Zwitserland) naast Witsel op het middenveld.

Voor de tandem Witsel - Nainggolan zet Kevin De Bruyne uiteraard de lijnen uit. Ook aanvoerder Eden Hazard en diepe spits Romelu Lukaku zijn zekerheden. Op rechts zou normaalgezien Yannick Carrasco spelen, maar die is ook geblesseerd. Dries Mertens krijgt de voorkeur op Divock Origi.

Volg de match hier nu LIVE. 

Deze elf Duivels starten tegen Noorwegen

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig