Schutter op UCLA-campus had 'dodenlijst'
Foto: Photo News

Een vroegere doctoraatsstudent die woensdag op de campus van de vermaarde Universiteit van Californië (UCLA) in Los Angeles een professor heeft doodgeschoten en daarna zelfmoord zou hebben gepleegd, had een 'te doden lijst'.

Ook de naam van een vrouw die dood in de staat Minnesota is gevonden stond op de lijst. Dat hebben meerdere Amerikaanse media donderdag gemeld op gezag van het hoofd van de politie van Los Angeles, Charlie Beck.

Woensdag vond er op de UCLA-campus een schietpartij plaats waar een man, Mainak Sarkar, in één van de gebouwen voor ingenieursleiding professor William Klug doodschoot en daarna het wapen op zichzelf richtte.

Volgens CNN was de achtergrond een dispuut tussen student-leerkracht dispuut rond 'intellectuele eigendom'. Het NBC News voegde daaraan toe dat de Ph.D had geblogd hoezeer hij Klug haatte.

Volgens het NBC News is Sarkar vanuit zijn woning in de staat Minnesota naar de UCLA-campus gereden met twee vuurwapens.

In de woning van de schutter is nu een lijst gevonden van mensen die Sarkar dood wilde. Daarop stond ook de naam van een vrouw die daarna dood en met een schotwond is teruggevonden in Minnesota, plus de naam van een andere professor aan de UCLA. Beck zei niet om wie het ging, maar wist wel dat die leerkracht het 'goed stelt'.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in