De eerste schooldag van de Belgische uitwisselingsstudent Matt verliep verre van perfect. Op de campus van zijn universiteit van Californië, de UCLA in Los Angeles, vond woensdag een schietpartij plaats. 'Niemand begreep wat er aan de hand was', getuigde Matt op een Amerikaanse nieuwszender.

De campus waar Matt zijn eerste schooldag had, ging woensdagavond rond 19 uur (Belgische tijd) in 'lockdown'. Aan de aanwezigen werd gevraagd om zich schuil te houden in een gebouw voor ingenieursopleiding. 

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en doorzochten de campus. Daar troffen ze twee doden aan. Vermoedelijk gaat het om de schutter en een slachtoffer. Het zouden allebei mannen zijn, maar meer informatie over hun identiteit is nog niet bekend. 

'Bang voor de toekomst'

Voor de Belgische uitwisselingsstudent was het een traumatische ervaring. Meteen na de schietpartij werd hij geïnterviewd door een Amerikaanse nieuwszender. 'Ik dacht: what the f*ck gebeurt er hier', vergat Matt in alle chaos even dat vloeken op de Amerikaanse televisie niet toegestaan is. 

'Ik begreep niet wat er aan de hand was. De campus liep vol met politieagenten. Ik dacht meteen aan iedereen die hierbij betrokken was', klonk het nadien bij Matt, die ook de link legde naar België: 'In ons land gebeuren ook zulke dingen. Er zijn terroristische aanslagen in Parijs en België geweest... Ik ben bang.'

 

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig