Hollywoodacteur Arnold Schwarzenegger zal zijn safari in Zuid-Afrika niet snel vergeten. Hij kreeg namelijk de kans om oog in oog te staan met een Afrikaanse olifant. Al was het reusachtige zoogdier niet zo happig op een ontmoeting met de Terminator zelve.

Beelden die een metgezel van de acteur maakte, spreken voor zich. De nieuwsgierige olifant komt aanvankelijk van dichtbij kennismaken met de wagen en besluit dat hij zich niet helemaal op zijn gemak voelt. Even lijkt het alsof de olifant wil vertrekken, maar niets is minder waar. In plaats daarvan bereidt de kolos een aanval voor die de chauffeur net op tijd doorziet.

Schwarzenegger was danig onder de indruk en schreef zijn belevenisneer op Twitter. 'Ik had het scenario niet beter kunnen schrijven mocht deze ontmoeting bedoeld zijn voor een film. Sommigen konden nadien een nieuwe broek gebruiken', grapte de acteur. Hij liet het daarnaast ook niet na om kritiek te uiten tegen de ivoorhandel. 'Ik heb enorm veel ontzag voor deze prachtige dieren en vind het jammer dat mensen hen doden. Maak een foto, maar schiet ze niet neer.'