Telenet en Orange akkoord over einde samenwerking
Telenet CEO John Porter Foto: BELGA

Telecomoperatoren Telenet en Orange België hebben de puntjes op de i gezet over de voorwaarden om hun Full MVNO-contract te beëindigen. Telenet blijft nog minstens tot eind 2018 het netwerk van Orange gebruiken.

Telenet was een Full MVNO-partner van Mobistar (nu Orange Belgium), wat betekent dat Telenet onafhankelijk actief is als mobiele operator maar daarvoor wel het netwerk van Mobistar gebruikt. Daarvoor sloten de bedrijven een contract dat nog loopt tot 2017.

Maar door de overname van BASE beschikt Telenet over een eigen netwerk, en heeft het Orange België dus niet meer nodig.

Het overzetten van de miljoen mobiele Telenet-klanten van het ene netwerk naar het andere is evenwel niet zo vanzelfsprekend. Daarom kan Telenet het netwerk van Orange blijven gebruiken tot eind 2018, en kan dat indien nodig met zes maanden worden verlengd.

Telenet betaalt hiervoor minimum 150 miljoen euro voor de periode 2016-2018. Het gaat om een minimumbedrag. Als gevolg van een hoger gebruik van het netwerk kan de uiteindelijke betaling dit nog overschrijden. Voor een mogelijke verlenging met zes maanden betaalt Telenet minstens 15 miljoen euro.

Bovendien worden alle juridische disputen tussen beide partijen hiermee geschikt. Het voormalige Mobistar was naar de rechter gestapt in een dispuut over facturen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in