Mango introduceert opnieuw een collectie die volgens de Spaanse confectieketen voldoet aan de 'culturele en religieuze normen in verschillende regionen, waaronder het Midden-Oosten'. Met modebewuste stofjes die niet te veel bloot laten hoopt de keten vooral jonge moslimvrouwen te bereiken.

De zogenaamde ramadancollectie bestaat uit jasjes, kaftans, oversized bloezen, leggings en tunieken uit popeline en imitatiesuede. Als het wat feestelijker mag, zijn er ook lange jurken en midirokken met satijnen afwerking. Volgens Mango is de collectie geschikt voor zowel alledaagse als feestelijke momenten tijdens de ramadan.

De keten benadrukt dat zijn ontwerpers al tien jaar inspelen op de noden van andere markten dan de Europese, vooral Aziatische en Arabische landen. De ramadancollectie is vanaf vandaag beschikbaar, maar zal in België niet in de winkels liggen. Belgische klanten kunnen de kleding wel online aankopen.

Ook vorig jaar kwam Mango met een collectie voor de ramadan, zij het iets bescheidener. Ook het Amerikaanse label DKNY maakte in 2014 een collectie voor moslima's, die alleen in het Midden-Oosten verkocht werd. Vorig jaar ging de Japanse keten Uniqlo een samenwerking aan met blogster Hana Tajima voor een collectie met onder meer hoofddoeken en lange rokken en ook het Italiaanse modehuis Dolce & Gabbana bracht onlangs een - weliswaar iets duurdere - lijn hoofddoeken uit.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in