Onweer houdt lelijk huis in Antwerpen
In Merkplas stond de Steenweg op Turnhout een tijdje gedeeltelijk blank. Foto: Hans Otten

De provincie Antwerpen kreeg zaterdagavond op verschillende plaatsen de volle lading. Het noodweer trok vooral een spoor van wateroverlast over de Kempen. De grootste hinder was er in Mol, Turnhout en Merksplas.

Het begon iets na 18 uur in Mol, waar enkele straten in deeldorp Millegem blank kwamen te staan. De brandweer kreeg verschillende oproepen binnen, meestal voor ondergelopen straten, maar hier en daar ook voor water in kelders.

Rond 21 uur barstte het onweer los boven Turnhout, Oud-Turnhout en Merksplas. In Turnhout kwam een deel van de Parklaan (ring) onder water te staan, terwijl op het Robsonplein wateroverlast dreigde. In Oud-Turnhout waren er oproepen in de omgeving van de parochie Oosthoven.

In Merkplas stond de Steenweg op Turnhout een tijdje gedeeltelijk blank. Ook camping Molenzijdse Heide had even last van wateroverlast.

Op alle plaatsen trok het water echter snel weer weg.

Hagel

Daarna was het noorden van de provincie aan de beurt. In Malle was er zelfs sprake van een wit tapijt na een felle hagelbui. Uit Zoersel, Ranst en Oelegem kwamen ook meldingen binnen van wateroverlast.

In Westmalle was er heel wat overlast op de gelijkvloerse verdieping van zorginstelling De Wijngaard in de Sint-Pauluslaan. Verschillende bewoners werden uit veiligheidsoverwegingen naar de eerste verdieping gebracht.

In Antwerpen stad en omliggende gemeenten bleef het volgens onze informatie vooral bij dreigende wolken en donder en hier en daar regenbuien.