Nieuwsapp De Standaard volledig vernieuwd
Foto: ds
Vandaag lanceert De Standaard een belangrijke update van zijn nieuwsapp op smartphone. De app werd volledig vernieuwd en is nu sneller en overzichtelijker.

Bijna een jaar geleden lanceerde De Standaard een nieuwe versie van dS Nieuws. Een smartphone-app met zowel snelle updates over de belangrijkste nieuwsfeiten als toegang tot de publicaties van De Standaard

De gebruikservaring was niet op alle toestellen even goed. Daarom  is er de voorbije maanden hard gewerkt om dS Nieuws opnieuw sneller en betrouwbaarder te maken. Met deze update van dS Nieuws formuleren we een antwoord op de vraag hoe we het nieuws van De Standaard op een eigentijdse en gebruiksvriendelijke manier naar het smartphonescherm van onze gebruikers kunnen brengen.

Thematische kanalen

Een van de sterkste pijlers van de vernieuwde dS Nieuws is nu de kanaalnavigatie. Bij elke opstart krijgt u een snel overzicht van de hoofdpunten, en met een simpele swipebeweging schuift u meteen door naar de andere nieuwsstromen — economie, binnen- en buitenland, cultuur, sport,…

Aan die navigatie zullen ook (tijdelijke) themakanalen worden toegevoegd. Denk aan de festivalzomer, het EK Voetbal of de Olympische Spelen in Rio. Bij belangrijke nieuwsfeiten kan de redactie bovendien snel een livefeed opzetten in een apart kanaal, zodat u geen seconde van het nieuws hoeft te missen.

Niet te missen, het beste uit dS+

Het  snelle nieuws in dS Nieuws is gratis. Extra duiding bij het nieuws, analyses en interviews zijn voorbehouden aan abonnees. Net zoals op de website herkent u deze Plus-stukken aan de rode lay-out.  

Wie geïnteresseerd is in dat betalend aanbod kan in de app makkelijk een gratis proefabonnement van 7 dagen opstarten.

Nieuws op maat

Meer dan welk ander apparaat is een smartphone een persoonlijk iets, helemaal volgens uw eigen smaak ingesteld. In het kanaal ‘Mijn nieuws’ kunt u eenvoudig een eigen nieuwsstroom samenstellen, op basis van de onderwerpen die u kiest. Of het nu gaat over de protestacties tegen de regering, Bob Dylan of de telecomsector, u bepaalt zelf welke thema’s opduiken in Mijn nieuws. Ook uw favoriete columns uit de krant kunt u op die manier naar voor halen.

Notifications

Een van de zaken waarmee een nieuwsapp zich onderscheidt van een mobiele website is de mogelijkheid om pushberichten te ontvangen. U krijgt die nieuwsflitsen indien u hiervoor de toestemming hebt gegeven. 

We streven ernaar om de berichten die we naar uw broekzak duwen zo relevant en informatief mogelijk te maken. En omdat de noden en interesses van elke gebruiker verschillen, introduceren we in de nieuwe dS Nieuws extra pushcategorieën voor Sport en Biz. Zo heeft u zelf meer controle over welke berichten u bereiken.

Publicaties zoals dS Avond en dS Ochtend zijn niet meer terug te vinden in de vernieuwde dS Nieuws. Abonnees kunnen hiervoor terecht bij de bestaande smartphone-applicaties Digitale Edities en dS Avond.

Al deze verbeteringen maken dat dit niet zomaar een doordeweekse app-update is. Ontdek de vernieuwde dS Nieuws vooral zelf in de App Store (iOS) en in Google Play (Android).

Vragen of suggesties over de app? Mail me op andy.stevens@standaard.be.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig