Kenzo is volgende die voor wachtrijen moet zorgen bij H&M
Humberto Leon en Carol Lim Foto: AP

Hangt de bekende trui met tijgerkop binnenkort in de rekken van H&M? De kans is groot, nu de Zweedse kledingketen het Parijse modehuis Kenzo heeft aangekondigd als hun volgende designersamenwerking.

Isabelle Marant, Alexander Wang en zelfs Karl Lagerfeld: allemaal ontwierpen ze wel eens een gastcollectie voor H&M. De volgende in het rijtje is niemand minder dan Carol Lim en Humberto Leon, sinds 2011 creatief directeurs van het modehuis Kenzo.

'Voor deze samenwerking met H&M willen we het groots aanpakken, we willen grenzen verleggen en de nieuwe energie van Kenzo aan iedereen ter wereld overbrengen', aldus het Amerikaanse ontwerpersduo, dat een dames-, heren- en accessoirecollectie zal ontwerpen voor H&M, die vanaf 3 november wereldwijd in de winkelrekken zal hangen.

Het modehuis werd in 1971 opgericht door de Frans-Japanse ontwerper Kenzo Takada, die er net voor de eeuwwisseling de brui aan gaf, kort nadat LVMH het modehuis had opgekocht. In 2011 kwamen Lim en Leon aan zet, bekend als oprichters van de New Yorkse conceptstore Opening Ceremony. Hun sweater met tijgerkop zette het modehuis in één klap weer op de kaart.

De laatste samenwerking met Olivier Rousteing van Balmain zorgde wereldwijd voor lange rijen en een collectie die - ondanks de soms hoge prijzen - na amper één uur al was uitverkocht. Het is nu aan Kenzo om het minstens even goed te doen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in