Koningin Mathilde past voor diep decolleté
Foto: BELGA

Koningin Mathilde gaat voor zedig. Ze heeft de Koningin Elisabethwedstrijd bezocht in een jurk van Diane von Furstenberg, waarvan het decolleté zorgvuldig was dichtgenaaid.

Topmodel Gigi Hadid ­showde op de modeweek van New York hoe de jurk er werkelijk uitziet: inclusief fors decolleté. De zwarte, mouwloze creatie is het pronkstuk uit de ­lentecollectie van de ­Belgisch-Amerikaanse ontwerpster Diane von Furstenberg.

‘Mathilde durft wel een decolleté aan, maar ik kan aannemen dat ze de diepe V-hals van het originele ontwerp net iets te gewaagd vond en ook niet vond passen bij de waardigheid van een koningin’, vertelt Jelka Van Duyse, die blogt over de garderobe van Mathilde, aan Het Nieuwsblad.

Koningin Mathilde past voor diep decolleté
Met en zonder diep decolleté

‘Het is uitzonderlijk dat ze kleding laat aanpassen. En als ze het doet, is het zeker niet zichtbaar. Het is hooguit de lengte van de rok die ze een beetje laat verlengen bij een ontwerp van Natan bijvoorbeeld, maar dat valt nooit echt op.’

Bijzonder: het is de eerste keer dat koningin Mathilde zo’n lange jurk draagt op de Elisabethwedstrijd, tot op de grond. ‘Het ontwerp is ook erg goed gekozen. Voor de finaleweek componeerde de Belg Claude Ledoux een verplicht werk dat elke deelnemer moet uitvoeren: A Butterfly’s Dream. Op de jurk van koningin Mathilde zijn in het goud vlinders ­geborduurd, een mooie verwijzing.’

De jurk, mét decolleté, is op de website van ­Diane von Furstenberg te koop voor zo’n 1.500 euro.