Michel Van den Brande krijgt acht maanden met uitstel

In de zaak van een dodelijk arbeidsongeval in Brugge is Michel Van den Brande (55), bekend uit het VIER-programma ‘The Sky is the Limit’, veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden met uitstel. De verdediging had tevergeefs de vrijspraak gevraagd.

Het tragische ongeval gebeurde op 6 mei 2014 langs de Gentpoortstraat in Brugge. Daar waren zeven werknemers van Kontrimo, het bedrijf van Van den Brande, bezig met de afbraak van een stelling aan de Magdalenakerk. Kenny D. (29) stond op acht meter hoogte toen hij een buis van zeven kilogram tegen zijn achterhoofd kreeg. De Deinzenaar viel naar beneden en was op slag dood.

Volgens het arbeidsauditoraat is het ongeval tekenend voor het ondermaatse veiligheidsbeleid binnen Kontrimo. Het bedrijf en de zaakvoerder werden veroordeeld voor een waslijst aan inbreuken. Zo droeg het slachtoffer een helm zonder kinband, die daardoor vlak voor het ongeval was afgevallen. Daarnaast werden anderhalve meter lange buizen zomaar naar een lagere verdieping gegooid.