Balls & Glory opent tweede Brusselse restaurant
Foto: put

Het had wat voeten in de aarde om een geschikt pand te vinden in Brussel, maar die heeft Wim Ballieu dan toch gevonden. Hij opent deze zomer een tweede vestiging van zijn gehaktballenrestaurant Balls & Glory in onze hoofdstad.

Balls & Glory blijft maar uitbreiden. Ballieu kondigde vorige maand nog aan dat zijn gehaktballen ook in Eindhoven op tafel zullen komen, nu pakt hij uit met het nieuws dat er op 7 juli een tweede Brusselse vestiging opent, in de schaduw van de Beurs waar eerder restaurant Prego zat, knal in de controversiële voetgangerszone.

Vorige zomer opende Ballieu - wiens restaurant ook vestigingen heeft in Gent, Antwerpen en Leuven - nog een pop-up in café Flamingo in de Lakensestraat, omdat hij zelf geen geschikt pand vond in het centrum van Brussel. Dat restaurant blijft overigens ook bestaan, klinkt het nog in de aankondiging.

Ook zijn tweede Brusselse pand zal Ballieu delen met een andere horecazaak, vertelde hij aan BRUZZ. 'Aan de Beurs kiezen we voor een coöperatie met een gezonde take away', aldus de televisiekok, die ook gelooft dat de voetgangerszone een troef kan zijn.  'De buurt rond de Beurs kan echt een hotspot zijn voor food.'