Nieuwste aflevering ‘Game of Thrones’ uren te vroeg online
HBO-serie ‘Game of Thrones’ is extreem populair, ook op illegale torrentsites. Foto: AP

De jongste aflevering van de populaire HBO-serie ‘Game of Thrones’ was door een lek zondag al 24 uur voor de officiële release te bekijken. HBO zou zelf aan de basis liggen van het lek.

De vijfde aflevering van het zesde seizoen van ‘Game of Thrones’, met als titel ‘The Door’, zou normaal gezien zondagavond pas op de wereld worden losgelaten. Toch konden fans zo’n 24 uur op voorhand de aflevering al downloaden via verschillende torrentwebsites.

Tv-netwerk HBO zou zelf aan de basis liggen van het lek. Dat is opvallend, omdat HBO er alles aan deed om lekken te vermijden. Zo schrapte het netwerk de mogelijkheid voor recensenten om de aflevering op voorhand te kunnen bekijken. Het anticipeerde ook op illegaal downloaden door elke nieuwe aflevering wereldwijd op hetzelfde moment beschikbaar te maken.

Eind 2015 kwam nog naar buiten dat ‘Game of Thrones’ al voor het vierde jaar op rij de serie was die het vaakst illegaal gedownload werd. 14,4 miljoen mensen gebruikten een illegale torrent om de serie te kunnen downloaden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in