Wellicht familiedrama in De Haan
Foto: vtm

In het West-Vlaamse De Haan zijn maandag de levenloze lichamen van een vrouw en haar zoontje aangetroffen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Wellicht heeft de vrouw uit Hamme eerst haar zoontje doodgeschoten en daarna zichzelf van het leven beroofd.

Het was een buurtbewoner die ’s namiddags opgeschrikt werd door een schot, ergens in de velden van Klemskerke, een deelgemeente van De Haan. Toen de man ging kijken wat er was gebeurd, deed hij een akelige ontdekking. In het midden van een afgelegen akker vond hij een Skoda met een kapotte ruit. Vooraan in de wagen lagen twee lichamen.

‘Op dit ogenblik wordt uitgegaan van de thesis dat de vrouw haar zoontje om het leven heeft gebracht met een vuurwapen, waarna zij vervolgens zelfmoord heeft gepleegd’, klinkt het bij het parket. Over de mogelijke beweegredenen van de vrouw tasten de speurders voorlopig nog in het duister.

Er zal nog verder ballistisch onderzoek uitgevoerd worden. De onderzoeksrechter heeft ook een autopsie van de lichamen bevolen.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig