Bianca Debaets wil permanente herdenkingsruimte in Beursgebouw
Foto: Photo News

Brussels gemeenteraadslid Bianca Debaets (CD&V) wil in het Brusselse Beursgebouw een permanente bezinningsruimte inrichten, ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart.

Vrijdagochtend werden de bloemen, kaarsen en boodschappen in krijt aan de Brusselse Beurs door de stadsdiensten opgeruimd. Debaets wil nu binnenin de Beurs plaatsmaken voor een herdenkingsruimte: ‘Nu de bloemen, kaarsen en rouwberichten van het Beursplein verwijderd zijn, blijft een leegte achter. Brusselaars en bezoekers hebben nood aan een permanente bezinningsplek. In het immense gebouw is ongetwijfeld een plaats te vinden die kan dienstdoen als stille ruimte’, aldus Debaets.

Debaets benadrukt wel dat het niet de bedoeling is ‘een museumpje op te zetten met memorabilia van 22 maart’, maar dat het eerder een multiconfessionele bezinningsruimte moet worden, waar ‘de stilte moet overheersen en de drukte van de stad niet kan doordringen’.

Vanochtend vertelde Brussels burgemeester Yvan Mayeur (PS) ook dat 'De mooiste zinnen en woorden die momenteel geschreven staan op en rond de beurs, in de stenen worden gekerfd'.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in