Koninklijke bodyguards in ziekenhuis geslagen door dronken jongeren
Bodyguards van de koninklijke familie zijn agenten die een speciale gevechtsopleiding krijgen. Foto: rr
De bodyguards van koning Filip en koningin Mathilde hebben nabij het buitenverblijf van de koninklijke familie in Rochefort zware klappen geïncasseerd. Van dronken jongeren. Twee agenten eindigden in het ziekenhuis. In politiekringen wordt met klem ontkend dat de afgetrainde agenten het onderspit delfden tegen wat jeugdig gespuis. 'We hebben net meer geweld voorkomen.'

Het kasteel van Ciergnon, het statige buitenverblijf van de koninklijke familie. Enkele bodyguards van ons koningspaar zijn vrijdagavond een paar uur vrij. Ze besluiten een hapje te gaan eten in het nabije Rochefort, in La Diva, een Italiaans restaurant waar ze vaker komen.

Als twee van de vier agenten nadien de auto gaan halen, stuiten ze op een groep jongeren, die al behoorlijk wat tijd in de lokale cafés hebben doorgebracht, klinkt het bij getuigen. Een van hen maakt een opmerking over de strakke kostuums van de bodyguards. Een veiligheidsagent zou daarop iets hebben gezegd over de natte broek van een van de jongeren en dat hij beter op tijd een toilet had gezocht.

Zwaar toegetakeld

Meteen zit het spel op de wagen en breekt een vechtpartij uit. Volgens getuigen storten uiteindelijk zo’n vijftien jongeren zich op de twee agenten. Die krijgen hulp van hun twee collega’s die nog op restaurant zaten. Volgens de jongeren gebruiken de bodyguards hun uitschuifbare matrak, een getuige ziet dan weer een jongere naar een zware, ijzeren staaf grijpen.

De vier bodyguards weten uiteindelijk terug naar de pizzeria te vluchten. De balans van de vechtpartij is zwaar: twee bodyguards moeten voor verzorging naar het ziekenhuis, zo bevestigt het koninklijk paleis. Een van hen wegens grote snijwonden in het gezicht, vermoedelijk doordat hij geraakt werd door een bierglas. Ook enkele jongeren zijn zwaar toegetakeld, volgens getuigen omdat de bewakingsagenten hen te lijf gingen met matrakken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig