De remedie tegen discriminatie: een selfie
Zakia Belkhiri Foto: Wim Hendrickx

Afgelopen zaterdag voerde Vlaams Belang aan de Muslim Expo in Antwerpen een protestactie. ‘We blijven ons verzetten tegen de islamisering van onze stad, ons land en Europa’, zei kopstuk Filip Dewinter. Op een iconische foto is te zien hoe een jonge Zakia Belkhiri (22) een selfie neemt voor Dewinter en een bord dat leest: ‘Geen hoofddoek’.

Een veertigtal leden en sympathisanten van Vlaams Belang voerden zaterdag een protestactie tegen de Muslim Expo. De protestactie werd bekogeld met eieren, maar van een echte confrontatie was geen sprake. ‘We blijven ons verzetten tegen de islamisering van onze stad, ons land en Europa’, zei Dewinter achteraf. Zakia Belkhiri (22) uit Antwerpen was op het juiste moment op de juiste plaats. Het jonge moslimmeisje maakte van de gelegenheid gebruik om vrolijk selfies te trekken met de betogers en Dewinter. Een antwoord van humor in de vorm van een selfie.

Kansen

De Muslim Expo biedt ondernemers uit de moslimgemeenschap de kans om zich voor te stellen aan het grote publiek. Een lifestyle beurs, panelgesprekken, workshops, poëzieoptredens en comedy zijn slechts enkele zaken die er te bezichtigen zijn. Dewinter en de zijnen zagen er gevaar in: ‘Deze islambeurs is een apartheidsbeurs waar segregatie wordt gepredikt in plaats van integratie’ stelde Dewinter. ‘Men wil maar één ding: de islamzuil verder uitbouwen. Wie wil weten hoe jongeren radicaliseren, raad ik aan deze beurs te bezoeken.’ 

De expo ging ondanks de protestactie rustig verder. De meeste bezoekers leken niet beroerd door de boodschap van Vlaams Belang. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig