Dit zijn de finalisten van de Koningin Elisabethwedstrijd
De twaalf finalisten. Foto: Belga
Niet alleen op het Eurovisiesongfestival weerklonk zaterdagavond muziek. In Brussel vond de halve finale van de Koningin Elisabethwedstrijd plaats, die dit jaar in het teken staat van piano. Deze twaalf virtuozen stootten door naar de finale.

In Flagey in Brussel maakte juryvoorzitter Arie Van Lysebeth om iets na middernacht de finalisten bekend van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano.

De 24 halvefinalisten vertolkten elk op twee verschillende dagen een concerto van Mozart begeleid door het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, en een recital van ongeveer 40 minuten. De halve finale ging van start op 9 mei en eindigde zaterdagavond iets na middernacht met de bekendmaking van de finalisten, wiens namen werden voorgelezen in aanwezigheid van koningin Mathilde.

Dat zijn Yoonji Kim, Atsushi Imada, Alexander Beyer, Hans H. Suu, Aljosa Jurinic, Chi Ho Han, Larry Weng, Lukas Vondracek, Dmitry Shiskkin, Alberto Ferro, Kana Okada en Henry Kramer.

De twee Belgen die deelnamen, Yannick Van de Velde en Florian Noack, werden al in de eerste ronde uitgeschakeld. Op 28 mei weten we wie de winnaar is van de Koningin Elisabethwedstrijd 2016.