Waarom is boxx de slimste thermostaat?
Foto: Shutterstock
boxx van ENGIE Electrabel is een slimme thermostaat. Zuinigheid en meer comfort zijn twee belangrijke pluspunten, maar dit apparaat kan nog veel meer. Je live inzicht geven in verbruik en je kan boxx ook verbinden met andere smart -toestellen. Via de handige app regel je alles en kun je zelfs de verlichting bedienen of de koffiezet inschakelen.
Dossier aangeboden door ENGIE Electrabel.

Wat is slim?

De stijlvolle boxx met zijn grote aanraakscherm kan bijna elke klassieke thermostaat vervangen. Hij hangt op de plaats van zijn voorganger  en biedt je heel wat meer mogelijkheden. boxx is een slimme thermostaat die je tegelijkertijd meer controle geeft maar zelf ook intelligente keuzes maakt. Zo leert hij de eigenschappen van je woning zodat programma’s efficiënter worden uitgevoerd. Overbodig verwarmen wordt vermeden – en dat spaart tot 15 procent op de rekening uit.

Gemakkelijk te programmeren

Zowel via het aanraakscherm als via de bijhorende app voor je smartphone programmeer je boxx. Dat is heel intuïtief. Stel voorkeursstanden in en activeer ze met een druk op een knop. Je kunt uiteraard altijd meteen de temperatuur wat bijregelen, gewoon door op de plus- of mintekens te duwen.

Ook op afstand

boxx kun je volledig bedienen via de app. Dus ook op afstand, wat handig is. Zo kun je bijvoorbeeld op vakantie de temperatuur van je woning verlagen of net voor je thuiskomst het een graadje warmer maken. De app geeft je volledige controle, ook over aangesloten WiFi-lampen en intelligente stekkers.

Inzicht in je verbruik

Als enige slimme thermostaat op de markt, geeft boxx je live inzicht in je elektriciteits- en gasverbruik. Je ziet niet alleen wat je momenteel verbruikt, maar ook wat dat je kost in euro’s. Wanneer de geschatte verbruik overschreden wordt, krijg je bovendien een waarschuwing van boxx. Zo vermijd je verrassingen bij de jaarlijkse afrekening. Met dit inzicht kun je ook werken aan het terugdringen van het verbruik en energiekosten, want je ziet meteen de impact van het in- en uitschakelen van toestellen. Ook sluimerverbruik wordt in kaart gebracht.

Maak je hele huis smart

Nog uniek aan boxx is dat je er Hue-lampen van Philips, slimme stekkers en op termijn andere (smart)toestellen mee kunt verbinden. Daarna bedien je ze via het aanraakscherm van de boxx of via de app, ook als je buitenshuis bent. Je kunt zelfs stekkers en Hue-lampen groeperen.

Een eigen weerstation

Benieuwd of het vandaag gaat regenen? Of is het net weer om naar het strand te trekken. boxx vertelt je via het geïntegreerde weerstation wat je kunt verwachten. Je krijgt zelfs een voorspelling voor de hele week te zien!

Toekomstgericht

boxx krijgt binnenkort een update waarmee je de elektriciteitsproductie van jouw zonnepanelen kunt raadplegen.