Jean-Pierre Roelands vertrekt na veertig jaar bij Colruyt
Foto: BELGA

Jean-Pierre Roelands, die als commercieel directeur bij Colruyt mee vorm gaf aan het laagsteprijzenconcept, verlaat eind juni de winkelketen. Na een carrière van meer dan veertig jaar bij Colruyt, gaat hij op vervroegd pensioen.

Colruyt was de eerste en enige werkgever in Roelands carrière. Hij startte in 1973 als verkoper in een Colruyt-winkel. Na zijn legerdienst ging hij aan de slag als gerant in Brussel. Al snel werd hij regiomanager in Vlaanderen, om nadien in 1987 op 32-jarige leeftijd op te klimmen tot verkoopdirecteur voor Wallonië.

Drie jaar later, in 1990, werd Roelands commercieel directeur voor Colruyt in heel België. In die functie was hij één van de bekendste gezichten en aanspreekpunten van het bedrijf, zowel intern als extern. Sinds 2013 is hij directeur winkelconcepten en dus verantwoordelijk voor de lancering van de formule “CRU”. De volgende weken zal hij de overdracht regelen met Jo Spiegeleer, de nieuwe divisiemanager van CRU.

“Er zal altijd een stukje van mij verbonden blijven aan Colruyt Group, en omgekeerd. Ik heb hier zeer mooie tijden meegemaakt, zeer capabele mensen leren kennen en onvergetelijke ervaringen opgedaan. Ik heb het gevoel dat ik gedaan heb wat ik moest doen, en dat het tijd is voor een volgende generatie. Ik ben helemaal klaar voor een volgende fase in mijn leven”, geeft Roelands aan.