Google Translate vertaalt voortaan rechtstreeks in andere apps
Foto: Google
Google heeft een update voor Google Translate aangekondigd die komaf maakt met een van de belangrijkste minpunten van de app: voortaan hoef je geen tekst meer van de ene naar de andere toepassing te ‘copy-pasten’, maar kan je in iedere app direct een vertaling opvragen.

De nieuwe functie heet Tap to Translate en wordt in de komende dagen beschikbaar in alle 103 talen die Google Translate ondersteunt. Stel dat je in WhatsApp een ontvangen bericht wil vertalen, of een songtekst op een website, dan volstaat het voortaan om die tekst even te selecteren en te kopiëren. Rechts in beeld verschijnt hierna een nieuwe Google Translate-knop: druk erop, en een pop-upvenster toont je onmiddellijk de vertaling.

Tap to Translate werkt op elke Android-smartphone met Jelly Bean 4.2 of hoger, maar komt voorlopig niet naar iOS-toestellen. iPhone- en iPad-gebruikers vinden wel een ander nieuwtje in de jongste Google Translate-app, namelijk de Offline Mode. Deze functie, al langer beschikbaar in de Android-versie, maakt het mogelijk om informatie te vertalen wanneer je zonder internetverbinding zit. Hiervoor moet je op voorhand wel een taalpakketje downloaden. Die zijn in de nieuwste versie van Google Translate liefst 90 procent compacter geworden en nu nog maar 25 megabyte ‘groot’.

En ben je toevallig een keer in China, weet dan dat de Word Lens-functie van Google Translate nu ook Chinees kan ‘lezen’, als 29ste taal inmiddels. Maak gewoon een foto van de Chinese tekens, en Word Lens geeft je de vertaling. Ook voor deze functie is niet per se een internetverbinding vereist.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in