Indiase zeventiger bevalt van eerste kind
Foto: AFP

In India is vrouw die in de zeventig is, bevallen van haar eerste kind. Ze zei dinsdag dat ze zich niet te oud voelt om moeder te worden.

Daljinder Kaur beviel vorige maand van een zoon na in-vitrofertilisatie (IVF) in een gespecialiseerd ziekenhuis in de noordelijke deelstaat Haryana. De precieze leeftijd van de vrouw is onduidelijk omdat ze geen geboortecertificaat heeft. Wellicht is ze 72 jaar oud.

Kaur en haar echtgenoot zijn al 46 jaar getrouwd en hadden vrijwel alle hoop opgeven om een kind te krijgen. Volgens Kaur moesten ze de minachting van hun omgeving ondergaan, in een land waar onvruchtbaarheid vaak wordt beschouwd als een vloek van God.

‘God heeft onze gebeden verhoord’, zei Kaur. ‘Toen we de reclame voor IVF zagen, vonden we dat we het moesten proberen, want ik wilde heel graag een baby.’ De echtgenoot van Kaur zei weinig bezorgd te zijn over hun leeftijd.

Het jongetje werd op 19 april geboren en is volgens het National Fertility and Test Tube Centre ‘gezond en vol energie’.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt in India. In 2008 beviel een 70-jarige vrouw van een meisje. Een andere vrouw kreeg een drieling op 66-jarige leeftijd.