Brasserie Falstaff in ere hersteld
Foto: vum
De befaamde brasserie Falstaff in het centrum van Brussel opent in september opnieuw de deuren. Deze week dwong eigenaar AB InBev via het gerecht een sluiting af. De kwaliteit zou immers te wensen te over laten. Falstaff wordt nu in al zijn glorie hersteld.

De sluiting van brasserie Falstaff, vlak bij de Brusselse Beurs, kwam voor velen als een verrassing. Toch zat een sluiting er al een tijdje aan te komen. Zeker via sociale media lieten bezoekers de laatste maanden hun ongenoegen blijken over de kwaliteit van de uitbating van het pand. En dat was ook AB InBev, eigenaar van het pand, niet ontgaan.

‘Brasserie Falstaff is al decennia een begrip in Brussel, niet alleen bij de Brusselaars maar ook bij de vele toeristen’, zegt Korneel Warlop van AB InBev. ‘Het is een beschermd gebouw met een statige uitstraling en heel veel geschiedenis.’

‘De kwaliteit van de uitbating liet echter te wensen over. De Falstaff verdient beter. Een gerechtelijke procedure bevestigt het einde van het contract met de huidige uitbaters. Het is de bedoeling van AB InBev en zijn partners om het pand en het interieur weer in zijn oorspronkelijk glorie te brengen met respect voor het typische Brusselse karakter, zodat de klanten weer kunnen genieten van een kwalitatieve service, waar we trots kunnen op zijn. We willen er opnieuw een toplocatie van maken.’

De Falstaff is vooral bekend om het interieur, een creatie van Emile Houbion. Ook de menukaart, met vooral nationale gerechten, wordt gesmaakt bij binnen- en buitenlanders. Tot slot is ook de “half-en-half”, een typisch Brussels drankje befaamd. Het bestaat uit een mengeling van schuimwijn en witte wijn.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in