Tsjechische bondscoach optimistisch over terugkeer sterspeler Rosicky
Foto: Photo News

De Tsjechische bondscoach Pavel Vrba heeft er vertrouwen in dat zijn sterspeler Tomas Rosicky zal kunnen afreizen naar het EK in Frankrijk. Dat liet de trainer donderdag weten. De 35-jarige Arsenalspeler blesseerde zich begin dit jaar aan de dij, waardoor het niet zeker was of hij kon deelnemen aan Euro 2016.

“Thomas voelt zich op dit moment zeer goed”, verklaarde Vrba. “Het ziet ernaar uit dat hij zal kunnen spelen op het EK. Dat is erg goed nieuws. Hopelijk kan hij dit seizoenseinde nog wat ritme opdoen bij Arsenal, zodat hij fit naar onze oefenstage kan afzakken.”

Rosicky, die zich in januari blesseerde tijdens een wedstrijd in de FA Cup, hervatte begin april de trainingen. Ondertussen speelde de Tsjechische international, die in 2000 debuteerde voor de nationale ploeg en honderd caps en 22 doelpunten op de teller heeft staan, drie matchen met de beloften van Arsenal.

Tsjechië neemt het op het EK in groep D op tegen Spanje (op 13 juni in Toulouse), Kroatië (op 17 juni in Saint-Etienne) en Turkije (op 21 juni in Lens).