Malmö krijgt drie punten na ontspoorde topper tegen Göteborg
Foto: REUTERS

De Zweedse club Malmö heeft donderdag voor de groene tafel de drie punten gekregen voor de stilgelegde match tegen IFK Göteborg. Die wedstrijd werd na 77 minuten afgefloten toen Göteborg-supporters een bommetje gooiden naar een reservespeler van Malmö die zich langs de zijlijn opwarmde.

Het negenkoppige comité van de disciplinaire commissie van de Zweedse voetbalbond was unaniem in de toekenning van de straf.

De topper tussen Malmö en IFK Göteborg ontspoorde eind april toen vanuit een vak Göteborg-supporters een bommetje werd gegooid in de richting van Tobias Sana, reservespeler van Malmö. De 26-jarige aanvaller, nota bene een ex-speler van Göteborg, reageerde furieus en wierp als repliek een cornervlag naar de fans.

Na dit incident, dat na 77 minuten plaatsvond toen het nog 0-0 stond, legde de scheidsrechter de partij stil. Na overleg tussen de ordediensten en de wedstrijdofficials werd beslist de match niet meer te hervatten.

De disciplinaire commissie van de Zweedse voetbalbond zette de match nu om in een 3-0-forfaitzege voor Malmö. Göteborg, dat wilde dat de wedstrijd herspeeld zou worden of zou worden omgezet in een 0-0-einduitslag, laat via zijn voorzitter Frank Andersson weten dat de club zich beraadt over een mogelijk beroep.

Door de toegekende drie punten springt Malmö naar de (gedeelde) eerste plaats in de Zweedse eerste klasse, met vijftien punten uit zeven duels. Göteborg staat zevende met elf punten.