Aandelenmarkt zakt licht bij kalme handel
Foto: BELGA

Ondanks een late remonte kon de Brusselse beurs donderdag niet verhinderen dat er al een vijfde verlies in zes dagen in de tabellen werd bijgeschreven. De Bel20-index zakte 0,18 procent tot 3.328,01 punten. Wegens Hemelvaartsdag was de handel wel beperkt.

Engie moest 3,04 procent achteruit tot 13,39 euro. Dat was vooral het gevolg van het knippen van een dividend van 0,50 euro bruto.

Galapagos gleed 2,82 procent weg tot 40,15 euro. Daarmee keek het biotechbedrijf aan tegen zijn derde verliesdag op rij, nadat het er maandag nog bijna 9 procent op vooruit was gegaan.

Solvay liet 1,22 procent liggen bij een slotkoers van 90,07 euro. Credit Suisse verwacht voor de chemietitel niet langer een prestatie boven het beursgemiddelde.

Op de tweede rij zakte Smartphotogroup 2,73 procent om uit te komen op 1,07 euro. De voorbije dagen was de koers nog flink gestegen na de aankondiging van een overname in Nederland. Partfim en zijn controlerende aandeelhouder Emmanuel Rolin Jacquemyns hebben intussen hun participatie in de fotodienstengroep opgetrokken tot 5,41 procent.

Atenor verloor nog 0,47 procent om uit te komen op 44,60 euro. De correctionele rechter heeft de vastgoedpromotor en zijn toplui vrijgesproken van vermeende fraude met een zogenaamde kasgeldvennootschap.

Winst was er voor AB InBev, dat 2,44 procent herstelde om af te sluiten op 109,05 euro. Woensdag slikte de brouwer nog een verlies van 1,57 procent na de publicatie van tegenvallende bedrijfsresultaten in het eerste kwartaal. Intussen heeft het concern ook de toestemming van de Australische overheid op zak voor de fusie met SABMiller.

Op de brede markt dikte Befimmo 1,18 procent aan bij een slotkoers van 58,09 euro. De vastgoedinvesteerder zag zijn operationeel resultaat in het eerste trimester van 33,76 miljoen euro naar 28,64 miljoen euro zakken. De cijfers van vorig jaar waren wel vertekend door eenmalige vertrekvergoedingen van huurders.

Mobistar schreef een minieme winst van 0,34 procent bij om uit te komen op 19,41 euro. De aandeelhouders hebben de naamswijziging naar Orange goedgekeurd. Vanaf zondag wordt de nieuwe benaming zichtbaar voor de klanten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in