Werkloze Bendtner keert terug naar Denemarken
Foto: Photo News

Ex-Wolfsburgspeler Nicklas Bendtner traint mee met de Deense eersteklasser FC Kopenhagen. De aanvaller is er momenteel op proef, maar kan volgens de club een verbintenis tot aan de zomer tekenen. Na de ontbinding van zijn contract bij de Wolven in april zat de 28-jarige Bendtner zonder club.

Bendtner, die een kwalijke reputatie met zich meesleurt, maakte een tijd het mooie weer bij Arsenal. Via passages bij Birmingham City, Sunderland, Juventus en opnieuw Arsenal kwam de aanvaller uiteindelijk in 2014 in Wolfsburg terecht. Bij de ex-ploeg van Rode Duivel Kevin De Bruyne scoorde Bendtner negen keer in 47 matchen. Maar toen hij eind maart te laat opdaagde voor een training, werd de Deense international uit de selectie gezet. Op 25 april besloten Wolfsburg en Bendtner in onderling overleg het contract te ontbinden.

FC Kopenhagen, de club die Ariël Jacobs in 2013 naar de Deense titel leidde, staat op dit moment ruim op kop in de Superligaen. Het team uit de Deense hoofdstad telt met nog zes matchen voor de boeg zeven punten voosprong op de tweede in de stand.