Belgian Cat Sofie Hendrickx keert terug naar eigen land
Foto: WAS

Sofie Hendrickx, de aanvoerster van de Belgische nationale vrouwenbasketploeg, gaat volgend jaar aan de slag bij Belfius Namen. Dat maakte de club donderdag bekend.

De 29-jarige Hendrickx speelde de afgelopen twee seizoenen in het buitenland. Eerst in Frankrijk, bij Toulouse en Angers. In december trok ze naar Zweden, waar ze vorige week samen met Julie Vanloo, haar ploeggenote bij de Belgian Cats, de titel pakte met Lulea.

Namen was de afgelopen tijd erg actief op de transfermarkt. Naast Hendrickx kondigde de club ook al de komst aan van Kyara Linskens en Krystel Ballau.

Namen, voor het laatst kampioen in 2013, won dit jaar de Beker van België. Het was eind maart in de finale te sterk voor Castors Braine. Voor de titel kwamen de Naamse vrouwen dit jaar net tekort. In de finale van de play-offs tegen Castors, waarin de beslissende partij woensdag werd gespeeld, trokken de Castors aan het langste eind. Het team van Ann Wauters kroonde zich zo voor de derde keer in de clubgeschiedenis tot landskampioen.