Drie vrouwen en een man zijn donderdag levend van onder het puin van een gebouw gehaald dat zes dagen geleden instortte. Een klein mirakel dat door omstanders op applaus werd onthaald. Bij de instorting vielen 33 doden.

Een eerste persoon, die donderdagochtend gelokaliseerd werd, kon ‘s namiddags worden gered. Drie anderen, twee vrouwen en een man, werden tegen de avond van onder het puin gehaald.

‘Er zijn net drie mensen gered uit het gebouw. Ze worden momenteel overgebracht naar het ziekenhuis’, zei een lokale politiechef aan het Franse persbureau AFP. ‘Dat geeft ons hoop om nog anderen levend van onder het puin te halen. We doen al het mogelijke.’

Dinsdag nog konden reddingswerkers een zeven maanden oude baby redden, tachtig uur nadat het gebouw instortte. De moeder van het meisje bleek overleden. Het gebouw van zes verdiepingen hoog stortte in door zware regenval en slechte kwaliteit van de constructie.

Het gebouw, in een arme wijk in het oosten van de Keniaanse hoofdstad, had eerder al afgebroken moeten worden. De autoriteiten hielden echter geen rekening met die beslissing.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in